ZOMER SPECIAL

Wil jij deze zomer voordelig naar de sauna? Maak dan gebruik van onze zomer special: Een 3-badenkaart voor € 75,00. Deze is niet persoonsgebonden en geldig t/m 31 augustus 2024. Tevens krijg je een gratis kop koffie/thee bij elk bezoek. Open de bijlage voor meer informatie en de voorwaarden.

De sauna is gezond.

Een bezoek aan de sauna draagt bewezen bij aan je persoonlijk welzijn. Het is heerlijk ontspannend maar draagt ook wezenlijk bij aan je fysieke en mentale gezondheid.  

Een bezoek aan de sauna sterkt je lichaam, maakt je weerbaarder tegen virussen zoals griep, helpt bij chronische pijnklachten zoals fybromyalgie en reuma, maar ook bij aandoeningen zoals diabetes type 2 en zorgt ervoor dat je een betere weerstand opbouwt tegen temperatuurwisselingen. 

Al vele duizenden jaren geleden ontdekte men dat natuurlijke warmtebronnen ons lichaam helpen regenereren. Sauna’s werden gebouwd voor reiniging, plezier en ontspanning. Alle soorten saunabaden hebben hetzelfde principe: je stelt je lichaam bloot aan verschillende temperaturen. Warmte in de sauna en koelte in een zwembad met koud water, in een sneeuwcabine of koude lucht  enz. 

Bouw het verblijf in de hete omgeving langzaam op en kies uit temperaturen tussen 80-120 ̊C. Afkoelen in een omgeving tot circa -18 ̊C is heel belangrijk. En uitrusten hoort er ook bij. Een bezoek aan de sauna is gezond voor lichaam en geest! 

Enkele gezondheidsvoordelen: 

  • kan hart- en vaatziekten voorkomen 
  • helpt bij longziekten en griep 
  • kan huidaandoeningen genezen 
  • verlicht pijn bij chronische aandoeningen, zoals reuma en fibromyalgie 
  • harden van het lichaam (betere weerstand) 
  • reduceert stress  
  • verbetert het immuunsysteem in de breedste zin van het woord 
  • vermindert het risico op diabetes type 2. 

 

Bovenstaande uitspraken zijn wetenschappelijk onderbouwd* 

Bronnen: Dr. med. Janka Zálešáková, specialist voor fysiologie, balneologie en revalidatiegeneeskunde 

Badjas nodig?

Door de extreem hoge stijging van de was-kosten, wordt de huurprijs van een badjas erg hoog. Hierdoor hebben wij besloten geen badjassen meer te verhuren, maar enkel nog te verkopen. Dit draagt tevens bij aan een beter duurzaamheidsbeleid, waar wij erg achter staan.

Saunameester Marcella: ‘Hitte is iets waar ik goed tegen kan’

Wie regelmatig bij Palestra Beauty & Wellness komt, herkent deze saunameester waarschijnlijk wel: Marcella Grootenhuijs (62). Marcella werkt alweer ruim 18 jaar bij de wellness in Braamt. “En het verveelt nog altijd geen enkele dag.”

Op negenjarige leeftijd verhuisde Marcella van Brabant naar de Achterhoek en vandaag de dag woont ze op 40 minuten rijden van haar werk in Braamt, namelijk in Zutphen. “Ik werk drie dagen in de week bij Palestra, die afstand is dus prima te bereizen.”

Wil je verder lezen, klik dan hier om het volledige artikel te lezen via In de Buurt Doetinchem. 

Judith van Palestra: ‘Ik werk hier al bijna 25 jaar met superveel plezier’

Ze is al bijna 25 jaar in dienst bij Palestra Beauty & Wellness. De 46-jarige Judith Zweers begon als pedicure en werkt nu als allround beautymedewerker. “Ik hoor bijna bij het inventaris”, vertelt Judith met een knipoog.

Judith woont alweer heel wat jaren in ‘s-Heerenberg en is geboren en getogen in Wehl. Ze hoefde dus nooit ver te reizen naar haar job. “De naam Palestra is niet veranderd sinds ik hier begon met werken in 1998. Toen heette ons bedrijf wel nog voluit: Beauty en Thalasso Instituut Palestra. In de loop van de jaren zijn we onderdeel geworden van Landal Greenparks en zijn we bekend onder de naam Palestra Beauty & Wellness.”

Wil je verder lezen, klik dan hier om het volledige artikel te lezen via In de Buurt Doetinchem.

Gratis toegang parkgasten

Tijdens je verblijf op Landal Stroombroek genieten van pure ontspanning bij Palestra? Als parkgast krijg je gratis toegang tot de saunafaciliteiten, op basis van beschikbaarheid. Na een wandeling in de omgeving ontspannen in de sauna of genieten van een massage? Dat is pas echt samen genieten!

Badkledingdagen

Ga je liever naar de sauna met badkleding aan? Elke eerste woensdag van de maand is het badkledingdag bij Palestra. Op deze dag is badkleding verplicht.

Vergeet niet te reserveren.